städar bild

 
 
ibland får man bara såna här glada städ ryck ;)
men de händer inte allt för ofta.

nice tattoo


Lorax


kärleks svanar


vacker svan


vinter älvan


vit rosa roses


regnbågs färgade rosor


love svanar <3


cute


pussi pussi vid havet


love on the beach


rosa blomma


the key till hjärtat 2


the key till hjärtat


pink flaschig heart <3


pink heart med blomkedja


love kiss


love 2


love


free love


blue and black flower


pink hearts


ledsen ros


kärleks kyss 3


stjärnan på himmelen


söt cat


så vackert

 
 
 
 

vitt hjärta


söööt


it´s me


kvinnan ifrån havet it´s me


Martins kärleks biff till mig :) <3


mjuk vattenstråle


kyss 3


regn kyss


pussi pussi i havet


vacker älva


ensam pojke vid havet


vackert


sommar love


ljusa rosor


mumms

 
 
 
vill ha...

apelsin


kvinnan ifrån havet


kiss day


kyss på stranden


kyss


super härlig bild


härlig


The Lorax

 
 
vilken fin film

kärleks kyss 2


kärleks kyss


text..

 
 
 
 
 
 

text


bärjan


sexy snowman

 

fin

 
 

 
 
 
 
 

goooott

Den godaste blåbärspajen med hemkokt vaniljsås
                Från och med nu får ni strunta i pulversås till blåbärspaj, det går inte ens att jämföra med en hemkokt vaniljsås! Det är inte speciellt svårt att göra och så otroligt mycket godare. /Leila
Antal portioner: 8
Ingredienser

Pajdeg:

75g smör

2dl vetemjöl

2mskflorsocker

0.5stägg

0.5mskvatten

Fyllning:250gfrysta blåbär 2dlblåbärsylt 1mskbalsamvinäger 2.5mskpotatismjöl Havresmulor till toppen:75gsmör 2.5dlhavregryn 1.5dlsocker Hemkokt vaniljkräm:5dlmjölk 3% 1vaniljstång 1.5dlsocker 7äggulor 0.75dlmajsstärkelse 25gosaltat smör 2dlvispgrädde

 

Tips

Det viktigaste när man gör den här krämen är när man kokar upp den med ägget. Vid kokpunkten blir det lätt äggröra om man inte är blixtsnabb att hälla över den i en kall skål när den börjar tjockna.
Den bästa vaniljstången kommer ifrån Tahiti, men den kan vara svår att hitta i vanlig mataffär. Fråga på saluhall eller välsorterad butik.
Om man vill kan man göra pajdeg och förvara i frysen, även fylla en pajform med deg och frysa i förväg. Bra att ha till hands för snabbt pajbak. Det finns olika knep att ta till för att inte kanterna ska sjunka ned när man förbakar pajskalet. Antingen fäster man kanterna med folie men då är det viktigt att man ser till att folien sitter fast ordentligt. Ett annat är att frysa pajskalet ordentligt och ta det direkt ifrån frys in i ugnen. Man kan också fylla pajskalet mer torkade bönor, dessa kan man återanvända.
Det är viktigt att man inte arbetar degen för länge när man gör den, den ska bara precis binda ihop. Annars den drar ihop sig under bakning och kanterna åker ner.

 

Gör så här

                            1.                                 Blanda samman smör, mjöl och florsocker.

                            2.                                 Tillsätt ägg och vatten, arbeta så att degen precis binder.

                            3.                                 Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter innan kavling.

                            4.                                 Kavla ut degen och fyll en 24 diameters pajform med räfflad kant, nagga botten med gaffel och fäst kanterna noga med aluminiumfolie.

                            5.                                 Förbaka pajskalet i gyllene i 175 grader, cirka 10 minuter.

                            6.                                 Blanda ihop fyllningen till pajen och fyll det förbakade pajskalet.

                            7.                                 Smält smöret i en kastrull eller micro.

                            8.                                 Blanda i havregryn och socker, låt svälla 2 minuter.

                            9.                                 Strössla havresmulet över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i 175 grader, cirka 25 minuter.

                            10.                                 Koka upp mjölk och delad och urskrapad vaniljstång.

                            11.                                 Vispa socker, äggula och majsstärkelse luftigt.

                            12.                                 Slå över den heta mjölken under vispning.

                            13.                                 Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp försiktigt under vispning, så fort blandningen börjar tjockna häll snabbt över i en skål.

                            14.                                 Rör i smöret och kyl krämen snabbt i isbad eller kyl.

                            15.                                 Vispa grädden fast och vänd ihop med den kalla vaniljkrämen, till en fluffig sås.


otroligt gott

 
Dumlekakor,
24 stycken


200 gram
smör

1 dl
socker

3 dl
vetemjöl

1 tsk
bakpulver

1 tsk
vaniljsocker

12
Dumle-kolor

24 Noblesse (1 ask
och ingen nallar ur asken innan, för då räcker inte chokladen,
haha!)


Rör ihop rumsvarmt
smör och sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smör-
och sockersmeten. Låt degen vila innan du rullar den till 24 kulor. Lägg kulorna
på aluminiumformar, som du ställer på en plåt. Dela Dumle-kolorna och tryck ner
en i varje kula. Grädda kakorna i mitten av ugnen, på 175 grader i 10-15
minuter. Lägg på en Noblesse på varje kaka medan de är varma.
 
 

 

mat

Piroger med köttfärsfyllning, 16
piroger


Deg:
150 gram margarin
3 dl
mjölk
1 paket jäst
1 tsk salt
2 ägg
Drygt 1 liter
vetemjöl

Fyllning:
400 gram nötfärs
1
vitlöksklyfta
3 morötter
2-3 gula lökar
1 dl tomatpuré
2 msk
soja
Margarin/matolja
Salt
Svartpeppar

Pensling:
Ägg
Mjölk

Smält
margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37
grader). Smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta
till en smidig deg. Låt degen jäsa medan du gör fyllningen.
Skala och hacka
löken. Skala morötterna och riv de på rivjärn. Smält margarinet/matoljan i en
stekpanna och fräs löken och mörötterna mjuka. Tillsätt köttfärsen och den
hackade vitlöksklyftan. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och soja. Låt
fyllningen svalna.
Arbeta degen smidig. Dela degen i 16 delar. Kavla ut varje
del till en tunn rund platta. Lägg några matskedar fyllning på den ena sidan av
varje platta. Vik över den andra sidan och tryck ihop kanterna med en gaffel.
Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspapperklädd plåt i 15 minuter. Pensla pirogerna
med en blandning av ägg och mjölk. Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225
grader i 10-15 minuter.
 
 
Piroger med köttfärsfyllning, 16
piroger


Deg:
150 gram margarin
3 dl
mjölk
1 paket jäst
1 tsk salt
2 ägg
Drygt 1 liter
vetemjöl

Fyllning:
400 gram nötfärs
1
vitlöksklyfta
3 morötter
2-3 gula lökar
1 dl tomatpuré
2 msk
soja
Margarin/matolja
Salt
Svartpeppar

Pensling:
Ägg
Mjölk

Smält
margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37
grader). Smula ner jästen och rör ut den. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta
till en smidig deg. Låt degen jäsa medan du gör fyllningen.
Skala och hacka
löken. Skala morötterna och riv de på rivjärn. Smält margarinet/matoljan i en
stekpanna och fräs löken och mörötterna mjuka. Tillsätt köttfärsen och den
hackade vitlöksklyftan. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och soja. Låt
fyllningen svalna.
Arbeta degen smidig. Dela degen i 16 delar. Kavla ut varje
del till en tunn rund platta. Lägg några matskedar fyllning på den ena sidan av
varje platta. Vik över den andra sidan och tryck ihop kanterna med en gaffel.
Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspapperklädd plåt i 15 minuter. Pensla pirogerna
med en blandning av ägg och mjölk. Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225
grader i 10-15 minuter.

RSS 2.0