Vanilj muffins med nobless

 
recept:
 
150 gram smör 
2ägg 
2dl socker 

5 msk vanilj socker 
2 tsk bakpulver 
1 1/2 dl mjölk 
4 1/2 dl vetemjöl 

Vispa ägg och socker häll i mjölken häll i de torra ingredienserna 
Häll i de smälta smöret till sist.
Lägg i muffins formar lägg sedan på nobless, 225 grader i ca 5-6 min,,
gjorde med dumle med dom blev ett strå vassare :)

Knäckig äppelpaj med havregryn

Recept:

4-5 äpplen
150g smör
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl strösocker
1/2dl grädde
1/2dl sirap
1/2tsk bakpulver

Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.
Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 25 min.


Saffransbullar med vit choklad

Saffransbullar med vit choklad
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran (á 1/2 gram)
1 tsk salt
2 dl strösocker
ca 13 dl vetemjöl

Smält smöret och blanda i mjölk och saffran. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vätskan. Tillsätt salt och strösocker.

Rör i vetemjöl, lite åt gången. Arbeta ihop till en klibbfri deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Fyllning
75 g smör
0,5 dl strösocker
200g vit choklad

Blanda mjukt smör med strösocker.

Hacka chokladen.

Dela degen på mitten och kavla ut till en stor rektangel. 

Bred på hälften av smörblandningen och strö över hälften av den hackade chokladen.

Rulla ihop och skär i ca 3 cm breda skivor. Lägg varje skiva i en bullform på en plåt. Gör likadant med andra hälften av degen.

Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.

Grädda bullarna på 225 grader i 10-12 minuter. Bullarna ska ha fin gyllenbrun färg.

Mycket goda :)

 

bild saknas


keys

 

Polly kladkaka

Till alla Polly älskare!
Testa detta recept och jag lovar ni kommer inte göra någon
annan kladdkaka.......mums :)

Ingredienser:
200 g smör
5 dl socker
4 ägg
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
1 påse Polly (ca 200 g)

Smält smöret och låt det svalna en aning medan du vispar ägg och socker poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dessa i äggsmeten, varefter du försiktigt vänder ihop detta. Vänd sedan ner smöret och rör till sist ner Polly. Häll upp smeten i en långpanna (20x30cm) med bakplåtspapper. Grädda i 150 grader, varmluft i 35-45 min (beroende på ugn så du får hålla lite koll men låt den inte gå för länge!!) och låt kakan sedan stå kallt en stund innan den serveras.

God idé med Polly i kladdkaka och det var gott men nästa gång ska jag faktiskt ta och testa mitt favoritrecept på kladdkaka och bara hälla i Polly i den smeten...har man smakat den kladdkakan så finns det ingen bättre, faktiskt :) 
 
 
 

love




RSS 2.0