Saffransbullar med vit choklad
Saffransbullar med vit choklad
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran (á 1/2 gram)
1 tsk salt
2 dl strösocker
ca 13 dl vetemjöl
Smält smöret och blanda i mjölk och saffran. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med vätskan. Tillsätt salt och strösocker.
Rör i vetemjöl, lite åt gången. Arbeta ihop till en klibbfri deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Fyllning
75 g smör
0,5 dl strösocker
200g vit choklad
Blanda mjukt smör med strösocker.
Hacka chokladen.
Dela degen på mitten och kavla ut till en stor rektangel.
Bred på hälften av smörblandningen och strö över hälften av den hackade chokladen.
Rulla ihop och skär i ca 3 cm breda skivor. Lägg varje skiva i en bullform på en plåt. Gör likadant med andra hälften av degen.
Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
Grädda bullarna på 225 grader i 10-12 minuter. Bullarna ska ha fin gyllenbrun färg.
Mycket goda :)
bild saknas