Recept

 

Köttgryta med svamp

 

4 portioner

 

800 gram grytbitar

3 msk smör

33 cl mörkt öl

7 dl köttbuljong el vatten + fond

2 msk tomatpuré

1 kvist timjan

1 gul lök

12 championer

4 stjälkar blekselleri

Salt och peppar

Maizena

 

 

Tillagning

 

1.  bryn kött i smör i omgångar. Lägg i en gryta. Skala och grovhacka lök. Halvera championer. Skär blekselleri i skivor. Lägg allt i grytan. Lägg i timjan.

2.   slå på all vätska. Sätt på spisen. Låt småkoka i minst 1,5 timme. Prova om köttet är mjukt.

3.   smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med maizena utrört i lite kallt vatten.

4.   servera grytan med lite pilaffris.

 

Trackback
RSS 2.0