Pannacotta med bär
Pannacotta med bär
SOCKERFRI
4 portioner
2 dl vispgrädde
2 dl mellanmjölk
2 tsk gelatinpulver + 2 msk vatten
1 - 2 tsk rivet apelsinskal
2 msk strösötningsmedel
150 g jordgubbar ev citronmeliss
Gör så här:
1. koka grädde och mjölk 2 - 3 min.
2. Blanda gelantinpulver och vatten och låt det stå och svälla ca 5 min. Blanda ner i gräddmjölken och rör tills gelatinet har smält.
3. Tillsätt apelsinskal och sötningsmedel i gräddmjölken. Häll upp i 4 små glas. Låt svalna och ställ sedan glasen i kylskåpet att stelna minst 1 tim.
4. Tina frysta jordgubbar. Spara 4 stycken till garnering. Mixa resten till en sås.
5. Skeda upp jordgubbsåsen i glasen. Garnera med de sparade jordgubbarna och gärna med citronmelissblad.
Kommentarer
Trackback