Pepparkaksrulltårta med saffranscréme

Pepparkaksrulltårta med saffranscréme
 
 
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl 
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
 
 
Fyllning:
 
500 g kesella vanilj
1 påse saffran, 0,5 gram
 
 

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpanna och grädda genast mitt i ugnen 5 - 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0