Pepparkaksrulltårta med saffranscréme
Pepparkaksrulltårta med saffranscréme
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskrydda
Fyllning:
500 g kesella vanilj
1 påse saffran, 0,5 gram
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpanna och grädda genast mitt i ugnen 5 - 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
Bred fyllningen över kakan och rulla ihop, förvara i kyl. Skär i bitar före servering.
Kommentarer
Trackback