Saffranssnurror

Saffranssnurror
 
 
50 stycken
 
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1 gram
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
 
 
Fyllning:
 
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter
 
 

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i 2 delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 - 1 cm tjock. Bred smöret över degen: Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 - 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna.
Grädda i mitten av ugnen 5 - 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.
 
 
(Är man allergisk eller om man inte tycker om nötter, så skippar man dom.)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0