jordgubbspaj med vitchoklad

Smuldeg
1/2 dl socker
3dl vetemjöl 

150 g smör inte margarin!

Fyllning
1 L jordgubbar
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker 
2 msk potatismjöl 
100g vit choklad

1. Hacka samman mjöl, socker och smör till en smuldeg. Lägg hälften i en pajform och tryck till. Grädda i ugn 225 grader, 5 minuter.
2. Rensa jordgubbarna och dela i bitar. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl.
3. Lägg i pajformen. Hacka den vita chokladen och blanda med den resterande smuldegen.
4. Strö degen över bärden och grädda i ugn 200 grader, cirka 20 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0