jordgubbspaj med vitchoklad
Smuldeg
1/2 dl socker
3dl vetemjöl
150 g smör inte margarin!
Fyllning
1 L jordgubbar
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
100g vit choklad
1. Hacka samman mjöl, socker och smör till en smuldeg. Lägg hälften i en pajform och tryck till. Grädda i ugn 225 grader, 5 minuter.
2. Rensa jordgubbarna och dela i bitar. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl.
3. Lägg i pajformen. Hacka den vita chokladen och blanda med den resterande smuldegen.
4. Strö degen över bärden och grädda i ugn 200 grader, cirka 20 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
1/2 dl socker
3dl vetemjöl
150 g smör inte margarin!
Fyllning
1 L jordgubbar
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
100g vit choklad
1. Hacka samman mjöl, socker och smör till en smuldeg. Lägg hälften i en pajform och tryck till. Grädda i ugn 225 grader, 5 minuter.
2. Rensa jordgubbarna och dela i bitar. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl.
3. Lägg i pajformen. Hacka den vita chokladen och blanda med den resterande smuldegen.
4. Strö degen över bärden och grädda i ugn 200 grader, cirka 20 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Kommentarer
Trackback