världens godaste sega chokladmuffins
Sega Chokladmuffins (världens godaste)
Fullständigt fantastiska chokladmuffins som blir som små mini-kladdkakor om de tillagas rätt!
Lite sega, MYCKET goda!
Räcker till cirka 12-15 muffins beroende på storlek.
ingredienser
muffins
- 2 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 100 gram smör, smält
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 2 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- vaniljglass, ev till servering
- hallon, ev till servering
tillagning
- 1. Sätt ugnen på 200 grader, 180 grader för varmluftsugn.
- 2. Vispa upp ägg och socker till en porös smet.
- 3. Blanda i det smälta smöret och de resterande ingredienserna. Vispa till en jämn smet. Smeten blir ganska trögflytande.
- 4. Skeda upp rejält med smet i stora muffinsformar á la amerikanska mått.
- 5. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Inte mer!! Även om det inte ser ut som att de är färdiga ska du inte låta dom gräddas längre. Du måste ju se till att behålla det kladdiga innanmätet ;)
- 6. Ta ut och låt muffinsen svalna lite.
- 7. Ät som du vill, men jag gillar att äta dem med vaniljglass och hallon! :)
Kommentarer
Trackback