kärleksmumskaka
Ibland blir jag lite små besviken när kärleksmumsen är lite torr och inte är sådär saftig, men när den görs i en en smörtäckt form så kan det aldrig slå fel! Slänger också in ett par tips på hur du kan göra den sådär extra saftig.
Ingredienser, 12 bitar:
3 ägg
3dl socker
1,5dl kakao
2tsk vaniljpulver
2tsk bakpulver
1dl mjölk
3,5dl vetemjöl
125g smör
Granering:
50g smör
3msk kallt kaffe
2tsk vaniljpuvler
3,5dl florsocker
+ 1dl kokos som ett avslutande täcke
Såhär gör du:
1. Börja med att sätta på ugnen, 175 grader
2. Vispa äggen och sockret tillsammans
3. Blanda kakao, vaniljpulver, bakpulver och vetemjöl i en annan skål
4. Häll sedan över det i bunken där du har äggen och sockret
5. Smält smöret på spisen eller i mikrovågsugnen
6. Blanda medans du häller i smöret och tillsätt till sist mjölken
7. Sedan smörjer du din form och använder skorpmjöl till kanterna
8. Tillsätt smeten och låt den gräddas i ugnen, 45-50 minuter
9. Graneringen är super enkel, du blandar bara samman alla ingredienser och tillsätter vatten efter tycke. Vill du ha den hård eller lös? Tips, låt kakan svalna i formen innan du vänder upp den på en tallrik och granerar den.
Saftiga tips: Istället för att vispa ägg och socker så väljer jag att använda en slickepott till att röra om. Din kaka blir också mer saftig när du väljer att låta den svalna i sin form. Annars finns det en risk att den sjunker ihop.
Lycka till, kram ℋ
Kommentarer
Trackback