mysigt

 

waves

 

surfare

 
 

big wave

 

surfar i vågorna

 

wave

 

våg

 

surfar

 

våg

 

palm

 

ö med palm

 

havsutsikt

 

njuter av havets brus

 

beach

 

hängmatta

 

stenar

 

parasoll

 

båt

 

sea

 

håll i hatten ;)

 

härligt, jag vill också :)

 

brygga

 

palm

 

shadow

 

sunlight

 
 
 
 
 
 
 
 

schell

 

people on beach

 

strand

 

sea

 

kopplar av

 
 

relax

 

surfar

 

sköldpadda

 

sunshine

 

footsteps

 

gränser

 

strand mys

 

ö

 
 

Pannacotta med jordgubbssirap

Pannacotta med jordgubbssirap

 

4 portioner

Ingredienser

5 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Sirap
5 dl jordgubbar
2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 dl Dansukker Florsocker
2 tsk färskpressad citronsaft


Blanda grädde, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull och koka i en halv minut. Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ i kylskåp.

Skölj, rensa och dela jordgubbarna. Lägg jordgubbar, glykossirap,florsocker och citronsaft i en kastrull och sjud i 3-4 minuter. Låt svalna. Sila. Stjälp upp pannacottan på assietter. Ringla över lite jordgubbssirap.

 

Receptet är fram taget av Dan Sukker


paleoglass

Superenkel och snabb paleoglass!

Jag var lite sugen på att testa en paleoglass igår, så jag tog det jag hade hemma och gjorde denna supergoda sorbet/glassen som jag definitivt kommer att göra igen!

 

Glassen blev riktigt smakrik, och du kan variera detta recept hur mycket som helst! Mindre kokosmjölk, andra nötter, andra bär och mer eller mindre av de olika komponenterna, bara att gå loss!

Ingredienser:

225 g frysta hallon

1 dl kokosmjölk

1 dl naturella chashewnötter

 

 

Gör så här:

1. Lägg allt i en skål

2. Mixa med stavmixer tills du har en glassig konsistens

3. ÄT!

 

 

Sommarens godaste jordgubbscurd!

Ja kära vänner, här kommer ett tips på vad ni kan göra med de jordgubbar som inte slinker ner i magen! Varför inte göra en god curd att ha på rostade mackor eller kanske som topping på pannkakorna?
Det finns många användningsområden för denna godsak och den är verkligen väl värd att göra!
 
Jordgubbscurd
 
½ dl + 1 dl strösocker
3 äggulor
150 g jordgubbar
3 msk pressad lime
1 tsk rivet limeskal
100 g smör i tärningar
 
Gör så här:
Skiva jordgubbarna. Koka dem med limesaft, rivet limeskal och ½ dl socker i ca fem minuter. Mosa eller mixa bären. Låt svalna.
 
Vispa äggulor med 1 dl strösocker i en kastrull tills dess att det blir pösigt. Rör ner de mosade jordgubbarna. Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när krämen tjocknat. 
 
Rör ner smöret lite i taget. Häll upp i en burk och låt svalna i kylen.
 
Curden håller sig i ca tre veckor i kylskåp. Den passar ypperligt på tex rostade mackor, på pannkakor eller som fyllning i rulltårta!
 
 
 
 

cloud

 

solljus

 

sun

 

sky

 

clouds

 

kvällssol

 

moln

 

beautifult

 
 

solstrålar

 

sky

 

palm

 

cool clouds

 

sun

 

träd

 

sea and sky

 

clouds

 

prick

 

ljusblå himmel

 

fint

 

beautiful sky

 

bänk

 

umgås

 

strandhäng

 

sunglasses

 

beautiful

 

jump jump

 

palmer

 

ljusblå himmel

 

brygga

 

sky

 

båtar

 

hål

 

cool

 

beautiful

 

vik

 

moln

 

fint

 

vackert

 
 

stor sten

 

tjocka moln

 

pink sun

 
 

beautiful

 

clouds

 

båthamn

 

båthamn

 

stort moln

 

cloud

 

elledning

 

suddig

 

tar kort på solen

 

ett par

 

räcke

 

flaska

 

fallskärm

 

big sun

 

tar kort på solen

 

brygga

 

moln :)

 

strandmys

 

delfiner

 

kvällspromenad med hunden

 

heart

 

like the sun

 

semester

 

strandyoga

 
 

strandpromenad

 

happy

 

soliga pärlan

 

gör ett hjärta

 

kärlekspar

 

kärlek

 

LOVE

 

love sun

 

tittar ut över havet

 

happy

 

kram

 

glada barn

 

doppa tårna

 

sol huve

 

heart

 

tittar på solnedgången o drömmer sig bort

 

tittar på solnedgången

 

folk på stranden

 
 
 
 

sol o moln

 

sun

 

Luftiga morotsfrallor

    • 5 dl vatten
    • 1 dl olja
    • 4 dl rivna morötter
    • 50 g jäst
    • ½ dl ljus sirap
    • 3 dl havregryn
    • 3 dl dinkelmjöl
    • ca 8-10 dl vetemjöl (Använde manitoba cream)
    • salt
Gör såhär: Smula ner jästen i en stor bunke. Jag använde köksmaskinen med degblandaren. Degen ska arbetas ganska länge så en maskin är att föredra. Ljumma vattnet till 37 grader, fingervarmt och rör ut jästen. blanda ner sirap, olja och salt. Rör ner rivna morötter, havregrynen och dinkelmjölet. Rör sist ner vetemjölet pö om pö, kan behövas mer beroende på vätskan från morötterna. Låt arbeta ihop till en fast deg tills den släpper kanterna på bunken. Låt jäsa under duk till dubbelstorlek ca 30 min. Kavla ut på mjölat bakbord och ta ut rundlar med en lagom form, i mitt fall en efterrätts skål! (Så får alla samma jämna form) Pudra med lite vetemjöl och låt jäsa på plåt under bakduk ca 20 min. Ugn 220 grader ca 10 minuter! Låt bröden svalna under bakduk.
 
 
 
 
från: kardemumma gumman

jordgubbspaj med vitchoklad

Smuldeg
1/2 dl socker
3dl vetemjöl 

150 g smör inte margarin!

Fyllning
1 L jordgubbar
4 msk socker
2 tsk vaniljsocker 
2 msk potatismjöl 
100g vit choklad

1. Hacka samman mjöl, socker och smör till en smuldeg. Lägg hälften i en pajform och tryck till. Grädda i ugn 225 grader, 5 minuter.
2. Rensa jordgubbarna och dela i bitar. Blanda med socker, vaniljsocker och potatismjöl.
3. Lägg i pajformen. Hacka den vita chokladen och blanda med den resterande smuldegen.
4. Strö degen över bärden och grädda i ugn 200 grader, cirka 20 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
 
 
 


molnigt

 

moln

 

udde

 

båtar

 

sommarkväll

 

loopen

 

fint

 

rosa / lila himmel

 

fågel

 

olika färger

 

fin himmel

 

skarpt sträck

 

solen går ner

 

sun

 

himmel

 

happy

 

mys

 

sjöstjärna happy

 

sjöstjärna

 

sjöstjärna ute o går

 

sjöstjärna på sten

 

fågel

 

blått

 

hav

 

båt

 

sommardrink

 

sandaler

 

heart

 

hängmatta

 

RSS 2.0