all I want..
happy snowman
tomte med släde
julgran
stjärna
merry christmas
snögubbar
snögubbe
snowman
rudolf
winter
Merry Christmas
merry christmas
önskeljus
önskestjärna
snowman
snögubbe
söta snögubbar
snögubbar
snowman
cute snowman
jul känsla
fin julgran
juleljus
liten by
tomten med sina renar
tomten är ute med bilen
tomte med renar
massa snö
vinterljus
mätt tomte
tårta
julgran
vackert
frozen rose
varg
ice heart
kaffekopp
snöflinga
vargar
rudolf
stressad
önskelista
tacksam
julgran
massa snö
snögubbe med fåglar
jaa, snöö
stora snöflingor
ekorrar
önskestjärna
love
vacker vinterdag
fin bild
pepparkakor
musse pigg
tomten är på väg
tomtens ren
tomten tittar på nallen
tomten smyger
ängel
generad snögubbe
tomte med släde
wish
tomten tittar ut
december
dear december
magic
hello friends
tomten i skorstenen
merry christmas
christmas
färgglad gran
tomten klär julgranen
cute dog
önskning
tomteflicka
tomte flyger vidare
tomte i skogen
svanar
skumma snögubbar
vindruvor
mc dog
chockad tomte ;)
snögubbe
julkula
nalle
Lucia, fredagen 13;e dec 2013 !
11 ~ 12 ~ 13
tomorrow
Pannacotta med bär
chokladbollar med kaffe
Julmustkyckling
JULMUSTKYCKLING
Vad kan det vara? Låt alla runt bordet gissa den hemliga ingrediensen.
4 portioner
Ingredienser
- 500 g kycklingfiléer
- Arla® Svenskt Smör
- 2 dl Arla Köket® minifraiche
- 2 dl julmust
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk rosmarin
- 1 msk kinesisk soja
Gör så här:
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda minifraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Garnera ev med färsk rosmarin.
Servera med potatis och frästa grönsaker.
Julköttbullar med kryddpeppar
Mjuk chokladkola
MJUK CHOKLADKOLA
Varsågod! Det perfekta receptet på chokladkola. Försvinnande gott!
Receptet gäller för 60 st
Ingredienser
- 50 g Arla® Svenskt Smör
- 3 dl Arla® vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 100 g mörk choklad
Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad gryta. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock, rör om då och då. Kolan är klar när termometern visar 124° eller när smeten håller kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara seg till hård. Koktid ca 20 min i en vid gryta eller ca 30 min i en gryta med mindre botten.
Ta grytan från värmen. Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Rör tills den har smält. Häll upp smeten i en form klädd med smörpapper ca 20 x 20 cm. Låt den kallna och skär i bitar. Förvara kallt.
Pepparkaksrulltårta med saffranscréme
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop kesella och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpanna och grädda genast mitt i ugnen 5 - 7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
Saffranssnurror
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i 2 delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 - 1 cm tjock. Bred smöret över degen: Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 - 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna.